En dalkullas berättelse..

På en jättefin gård i stan står ett litet sött hus. Och vi har turen att få bo där.. När du hälsar på här, kommer du att kunna läsa om livets strapatser, berättelser om livets goda, men även livets svåra, Berättelserna varvas med bilder, och en hel del bra musik.. Inredning och annat pyssel är naturligtvis självskrivet.. Så Hjärtalikt Välkommen att titta in... Vårt hem är min borg!

måndag 4 januari 2010

Känslan av att upptäcka en historia..

När vi flyttade hit för ett antal år sedan anade vi inte att området där vårt hem, Norrgården stod, bar på en mycket lång historia. Det var egentligen relativt nyligen som insikten kom till oss, och intresset att veta mer blir bara starkare och starkare. För mig fanns tidigare inte så mycket tankar på att ett hem bär en historia.. "man bodde bara", men nu känns det helt annorlunda.. Tack vare våra underbara vänner I-B och B-G har vi fått tillgång till skrifter och berättelser från förr.. Så här såg huset ut 1937..och berättelsen, så som jag läst och förstått den, kommer allteftersom i dagboken..

1 kommentar:

  1. Va intressant, att få ta del av gårdens tillkommst, det är alltid bra att veta vad som funnits på gården för en själv, ska följa den när du kommer att berätta ,tycker sånt är intresant. Ha det gott Kram farmor.

    SvaraRadera